TREND OF THE WEEK: ПО BALENCIAGA

Balenciaga с топ ревю в Лос Анджелис

Лос Анджелис, град, който е издигнат на пиедестал от умовете ни, погълнали образите му във филмите и телевизионните сериали. Неслучайно и тази колекция е вдъхновена от всичко, което градът е донесъл в модата, чрез своя начин на живот, поп култура и местни знаменитости. Точно тук се ражда специфичният вид поп култура на знаменитостите, поддържана от бляскавия начин на живот.

LOS ANGELES, CALIFORNIA – DECEMBER 02: A model walks the runway down South Windsor Boulevard during the Balenciaga Fall 2024 fashion show on December 02, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Лос Анджелис е град, където мечтите се сбъдват, но и място фабрика за скандали,  едновременно осъждан и обожаван град в целия свят. Впрочем такъв е и имиджът на BALENCIAGA, особено в последните 4-5 сезона. Холивудският мит с неговата култура на папараци и  снимки, която достига своя връх в края на 90-те години и 2000 г., когато тези моментни снимки на звезди в техния “нормален” живот са закупувани за астрономически суми, за да бъдат пуснати на първите страници на таблоидите, а сега те доброволно ги пускат в Инстаграм, и до днес поддържат звездния статут на ЛА.

Kинематографичен фон, булевард Уиндзор, една от онези типични улици на Лос Анджелис, покрити с палмови дървета, издигащи се към небето, и заобиколен от приказни вили с идеално поддържани тревни площи, които изглеждат така, сякаш са кадър от филм, но са всъщност много реални в истинския живот на Бевърли Хилс.

С избора на място за ревюто, Balenciaga прославя града на ангелите и неговите стереотипи отново. Стилът, който обикновено е уловен от папараците, е изобретил в годините изцяло нов моден облик, този на знаменитостта, която е като другите хора, народна, навън на разходка, с небрежен аутфит, но дали всъщност и те са като нас?

Далеч от червения килим, мигът, в който звездите напускат личните си имения, обикновено забелязани да чатят по телефона, да слизат от автомобилите си, за да заредят гориво, да пазаруват, да ходят на фитнес, да обядват, взимайки кафе, със спортни панталони,  задължително със слънчеви очила и с вдигната качулка. Този стереотип очевидно е направил впечатление на главния моден ум на BALENCIAGA -Демна. В последните години те често се позоват на тази естетика на обикновения модерен аутфит. По този начин освен, че създават супер носими дрехи, успяват успешно да пропуснат сезонността в модата и да развихрят обявени за типично летни или зимни детайли и да ги разджуркат в общи тоалети.

И за да се уверите какво имам предвид, давам нагледния пример с брилянтната комбинация, на отново възродените Uggs , но в стил Balenciaga или другия основен аспект в колекцията и  местната култура в Лос Анджелис – именно манията на града за атлетичен и здравословен начин на живот, който тук се изразява в спортен външен вид. Джогинг визиите са ключова част от колекцията и развихрят въображението.

LOS ANGELES, CALIFORNIA – DECEMBER 02: A model walks the runway down South Windsor Boulevard during the Balenciaga Fall 2024 fashion show on December 02, 2023 in Los Angeles, California. (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Естествено на финала на шоуто Balenciaga отдава почит на прочутия холивудски червен килим Тъй като Лос Анджелис е и родното място на червения килим. Шоуто завърпва със серия модни рокли в стил Кристобал, изработени в ателиетата на Balenciaga и една типична булка от Balenciaga, леко заплашителна, но абсолютно завладяваща гледка.

А след това топ стрийт визии и парти, в чието отразяване един от любимите ни обективи Виктория Сиракова отново беше на терен заедно с топ инфлуенсъра Кристине Чу. Браво, Вики!

Ако трендът тази седмица ви е малко, елате на CODELIFEBG , за да четете интервюто ни с Виктория Сиракова и още много мода…

Мода

Свързани Публикации