TREND OF THE WEEK:Твърдо да за мини полата!

Минижупите се завръщат с моден блясък, така че не забравяйте стриктните тренировки за бедра

От няколко модни сезона все по-упорито модните гурута ни приветстват да се разсъбличаме. Естествено със стил и доза мярка. След като ниската талия отново е на модния подиум, голяма част от най-големите в бранша върнаха в модната игра и мини полата.

Минипола или минижуп (на френски: mini-jupe, буквално „къса пола“) е плод на модни раздори от десетилетия. В много книги за историята на модата ще прочетете как Коко Шанел презирала този тип поли, но пък нейния продължител в Шанел също толкова великият Карл Лагерфелд твърдял, че лошото й отношение към миниполите е абсолютна грешка.

Истината, както знаем е някъде по средата. Изключително важно е да намерим онази минипола, с която хем да сме модни мастъри, хем да стои перфектно точно на нашата фигура.

Минижупите за този сезон идват директно като предвестниците си от 60-те години.

Street стилa все още е неизчерпаем източник на идеи за любителите на модата, които търсят вдъхновение. И както при всяка модна тенденция, инфлуенсърите са измислили много начини да носят мини полата.  От една страна е мини-полата с минималистична и монохромна цветова палитра, която просто трябва да се съчетае с цветни аксесоари, за да придаде нотка настроение. От друга страна, тя може да бъде и основният елемент на тоалета, достатъчно смело да стои там като главен герой.  Мини пола + овърсайз пуловер е идеалното комбо за есенната разходка в града.

Мини пола + блейзър + мокасини са вариацията идеална за офиса. Тук бих заложила и на по-скоро плисирана мини пола, която прикрива повече и придава едно много сладко и секси момичешко излъчване. 

Мини пола и макси яке или още по-секси версията – макси ботуши. Да, тези комбинации определено са за смелите градски момичета, които не се страхуват да бъдат център на вниманието, снимките и лайковете.

Капсулният ви гардероб със сигурност ще приеме с овации една стандартна мини пола от жарсе, която с различни равни обувки, секси ботуши или прост чифт сникърси ще разходжате поне няколко модни сезона, защото минижупът е поредната вечна модна класика, с която можем да се заявим не само на модната сцена, а и на улицата и нежно да подчертаем силното си женско аз, което се харесва отвсякъде!

Снимки: Getty Images

Елица Стойчева е завършила бакалавър Международни отношения, а след това тристранна магистратура Медии и комуникации в DFH, Deutschland и Université Nice-Sophia-Antipolis, Nice, France. Тя пише за различни сайтове и списания. Нейната страст са телевизията, рекламата, fashion събитията, биографичните мемоари, хубавите музеи и пътуванията. Освен като журналист, Елица работи и като дигитален маркетолог за едни от най- големите български брандове. Като лице на модната телевизия Code Fashion не спира да ни информира кой е властващият тренд всяка седмица в нейната авторска рубрика Trend of the week.